Blog

Kilátó – Csudapest világvége

„Novellák ​és versek a város másik oldaláról. Színes szösszenetek, világok közötti várakozás, verses világvége, alliteráló apokalipszis. Ha nyomaszt a valóság, vessz el kicsit Csudapesten!”

covers_599895.jpg

Egy kötet, ami kirántott a hosszú ideje tartó olvasói válságból, és megmutatta, hogy igenis születnek még varázslatos művek az irodalomban.

Egy novelláskötet, ami színes, hangulatos, és olyan világba csöppenünk általa, amibe néha mi magunk is szívesen élnénk, néha pedig reméljük, hogy hasonlót sosem tapasztalunk meg.
A novellák között idézetek, és dalszövegek kötnek át tökéletesen illeszkedve a kész novellákhoz.

A kötet három részre tagolódik, a novellákat stílusukban jól elkülönítve. Ezek a következők:

  • Csudapest – Trollbuszok, metrólidércek, magashegyi istenek
  • Felhővonatok – Másvilági állomások, szoborlányok, reményablakok
  • Világvége Diszkó – Apokalipszis, posztapokalipszis, űr-zűrök

Sütő Fanni, az író, olyan hasonlatokkal és szójátékokkal él az egész kötetben, amit ritkán látok. Élővé, varázslatossá teszi a történeteket és a könnyed, humoros novellától egészen a komor apokaliptikus művekig végig falja az ember a betűket. Szeretem Fanni stílusát, ahogyan érzékelteti a dolgokat, ahogyan ír, és amilyen szenvedéllyel van az írás iránt. Két nyelven alkot (angolul és magyarul), verseket, novellákat, regényeket (amik közül több írás alatt van jelenleg is, és alig várják, hogy az írónő befejezze őket). Teszi mindezt remek stílussal.

Nekem a Csudapest novellák a kedvenceim ebben a kötetben, könnyedek, azonnal behúznak a hangulatba és nem is nagyon eresztenek. A szereplőkről, a különcségük ellenére, az ember elhiszi, hogy akár valóban részesei lehetnek Budapestnek, illetve a világunknak, de az sem elképzelhetetlen, hogy Árnyékpest létezik, arra pedig vigyázzunk, hogy nehogy egyszer véletlenül egy Troll-buszra szálljunk fel, bár egyáltalán nem ártalmasabb, mint a már jól ismert BKV.
De a novelláiban különleges állomások, utazások, és lények is fontos szerepet kapnak, a kötet vége felé egyre komorabb hangvétellel, de ez az élvezeti értékből semmit nem vesz el.

Ha szeretnétek elolvasni ti is, akkor ITT letölthetitek ingyenesen. 
Fannit pedig az alábbi helyeken érhetitek el, ha szeretnétek neki elmondani, hogy mennyire imádtátok a Csudapestet.

Blog: http://inkmapsandmacarons.com/hu/

Facebook: https://www.facebook.com/inkmapsandmacarons/

Twitter: @Fanni_Pumpkin

Instagram: @fannipumpkin

Moly: https://moly.hu/tagok/fanni-pumpkin 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük