Blog

Felelős vagyok azért, akit megszelídítettem?

Természetesen nem rókákról van szó. Sokkal inkább az olvasóimról. Pontosabban arról, hogy mit is nyújtok az olvasóknak, akik olvasnak engem. 

A jelen helyzetben még fontosabb, hogy megfontoljuk, miről is írjunk mi, bloggerek. Természetesen jó, ha az ember naprakész, és az sem baj, ha tovább adja a tudását. De véleményem szerint az információ hiánya talán egy fokkal jobb, mint a téves információk tömeges továbbadása. Arról most ne ejtsünk szót, aki direkt téves információkat oszt meg, és az a célja, hogy ilyen-olyan okokból pánikot keltsen az emberekben.
Jelenleg (de egyébként is, vírus nélkül is) annyi felől áramlik az információ, hogy sokszor nagyon nehéz megállapítani, hogy van-e egy-egy hírnek valóság alapja, vagy sem.
Másrészt pedig, a rengeteg hír között igazán üdítő egy-egy olyan bejegyzést, hírt olvasni, ami épp nem erről szól. Az embert kiragadja kicsit a stresszből és a pánikból, amibe jelenleg elég könnyű belesüllyedni.

Természetesen ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy bármiről is ír az ember, azért felelősséggel tartozik. Hogy ne olyan információt osszon meg a követőivel, ami nem igaz, ami félrevezeti őket. Persze egészen más, amikor az ember a saját véleményét közli, de még ott is tekintettel kell lenni másokra, hogy úgy írjuk le a saját gondolatainkat egy-egy témával kapcsolatban, hogy azzal ne sértsünk meg senkit. 
Ebben azt hiszem, nehéz megtalálni az egyensúlyt, mert nagyon nem mindegy az sem, hogy ki milyen lelkiállapotban olvassa az adott bejegyzéseket, hogyan csapódik le benne. Ahogy az sem mindegy, hogy a blogger milyen lelkiállapotban ír, mert talán olyan szavakat használ első felindulásból, ami az olvasókban máshogy csapódik le, mint ahogy ő gondolta. De mindez nem csak a bloggerekre igaz, minden olyan emberre érvényes, aki tartalmat gyárt. Vloggerek, podcasterek, youtuberek, mindenki, aki az internetre ír.

igenis felelősek vagyunk azért, hogy mit adunk ki a kezünkből. Én is. És te is.

felelosseg.jpg
forrás: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük